o tem se lahko prepričate
Deutsch

Tlakovanje

Tlakovanje nudi dolgotrajno in kvalitetno rešitev za vašo okolico. Novogradnje pa tudi ostali objekti se lepo skladajo s kamnitimi ali betonskimi segmenti, saj tlakovci s svojimi barvami in oblikami skrbijo za estetiko in večjo atraktivnost zunanjih površin, ter so naravi prijaznejši kot asfaltne mase.


Tlakovci

Najpomembnejše dejanje pri tlakovanju je priprava terena. Ko se dogovorimo o obliki in namembnosti uporabe tega, najprej opravimo splošne meritve, in določimo izkop. Sledijo natančne meritve, polaganje robnikov in utrjevanje površin, kjer navožen gramoz v dveh slojih utrjujemo z vibracijskimi ploščami ter uredimo celotno drenažo. Ko je teren utrjen in zadostuje namembnosti, navozimo še 3-5cm sekanca oz. drobljenca in ga natančno uravnamo, ta pa služi kot podlaga tlakovcu in drenaža. Priprava terena za tlakovanje je s tem zaključena.


Tlakovci
klikni za prikaz priprave podlage

Tako pripravljena podlaga je obstojna in položeni segmenti ostanejo stabilni. Ko je tlakovec položen, ga fiksiramo z vibracijsko ploščo in zapolnimo fuge s kremenovim peskom, nekaj ga tudi pustimo na površini, da se nato počasi useda in tako učinkovito zapolni reže med tlakovci. S tem dosežemo, da so fuge trdne in polne, posledično pa se med segmenti ne more nabirati blato in umazanija, ki bi ustvarila pogoje za rast neželjene trave ali maha.


Tlakovci

V Sloveniji ni predpisanega standarda za tlakovanje. Kvalitetni izvajalci pa se zato držimo standarda, ki je veljaven v Nemčiji in Avstriji. Naša dela so v skladu z DIN 18318 standardom za cestogradnjo, pripravo podlage in tlakovanje, tako vam zagotavljamo kvaliteto.

Reference